ICT and cooperative work - Havlíček, Zdeněk
Možnosti využitia informačných a komunikačných technológií pri podpore tímovej spolupráce. Existujú 2 základné prístupy: systémy založené na technológiách www (intranety) a špecializované systémy určené na podporu spolupráce (groupware). Webové technológie sú hlavným prvkom internetu a stávajú sa najdôležitejšou technológiou v prezentačnej vrstve súčasných podnikových informačných systémov. Webové prostredie prenika do všetkých používaných aplikácií. Ich integráciou so všetkými súčasnými systémami sa používateľ stáva miestne nezávislý a môže využívať rôzne hardvérové a softvérové platformy aj výhody mobilnej komunikácie. Vlastné výsledky riešenia uvedenej problematiky sú prezentované na príkladoch.