Evropská fronta globálního terorismu - Eichler, Jan
Teroristický útok v Madride v r. 2004. Charakteristika terorizmu podľa rezolúcie Rady bezpečnosti. Teroristický útok v Londýne v r. 2005 so zámerom potrestať spojenca amerického prezidenta G. W. Busha. Kto sú pôvodcovia teroristických útokov v Európe. Sebevražedné atentáty. Vojna alebo boj proti globálnemu terorizmu? Piliere boja proti globálnemu terorizmu. Postoj USA ku globálnemu terorizmu.