Zahraničný obchod SR - silné a slabé stránky - Líner, Martin
Faktory vplývajúce na vývoj zahraničného obchodu SR - domáci dopyt, priame zahraničné investície (PZI). Prílev zdrojov formou portfóliových investícií. Ďalšie faktory vplývajúce na vývoj zahraničného obchodu: vplyv dovozov ropy a zemného plynu, správanie podnikateľských subjektov a domácností v SR, výkyvy svetovej ekonomiky, závislosť od výsledkov úzkej skupiny exportérov, kurzové vplyvy. Prekážky presadenia sa produkcie slovenských výrobcov na zahraničných trhoch. Zahraničný obchod Slovenskej republiky - teritoriálna štruktúra (CEFTA, OECD, EÚ, EZVO, ďalšie OECD, ďalšie vybrané štáty) v roku 2001 a 2002.