Jednotlivec a medzinárodnoprávna subjektivita - Mráz, Stanislav
Subjektom medzinárodného práva je priamy nositeľ práv a povinností, vyplývajúcich z medzinárodného práva, ktorý vo vlastnom mene tieto práva uplatňuje, povinnosti plní a spolu s inými subjektami medzinárodné právo tvorí. Podľa autora článku súčasné medzinárodnoprávne postavenie jednotlivca možno charakterizovať ako sui generis.