Možnosti rozvoja technologickej výkonnosti slovenskej ekonomiky - Pásztorová, Jana, 1960-
Pôsobenie PZI v národných ekonomikách. SR vyzdvihuje potrebu prílevu PZI a ich alokáciu najmä do priemyselných parkov s cieľom riešiť vnútorné problémy ekonomiky a zlepšiť makroekonomické ukazovatele. Menšia pozornosť sa venuje potrebe reštrukturalizácie ekonomiky smerom k "vedomostnej" ekonomike. Vývojové etapy vplyvu PZI na ekonomiku a Slovensko. Slovensko musí naštartovať kurz štrukturálnych zmien, začať využívať intelektuálny a tvorivý potenciál ľudí. Celkové výdaje na vedu a výskum u nás a vo svete. Počet udelených patentov. Ciele vedecko-technických parkov. Kľúčové trendy v rozvoji vedecko-technických parkov. Vízia slovenského modelu vedecko-technických parkov.