Digitálna gramotnosť na Slovensku - Velšic, Marián
Výsledky prieskumu Inštitútu pre verejné otázky o úrovni digitálnej vzdelanosti obyvateľov Slovenska. Rozdielna úroveň prístupu k informačným a komunikačným technológiám (IKT) ako faktor prehlbovania sociálnych rozdielov. Progresívna mladšia, vzdelanejšia, ekonomicky aktívna a mestská časť populácie. Rozdielna adaptačná schopnosť. Zamestnanie a škola ako motivačné faktory. Problematika informatizácie vnímaná verejnosťou ako politická agenda. Perspektívy vývoja digitálnej gramotnosti na Slovensku.