Cukrová reforma podporí pestovanie trstiny - Pálková, Dana
Rozhodnutie Rady ministrov poľnohospodárstva krajín EÚ znížiť garantované ceny cukru. Thajsko, Brazília a Austrália pripravené rozšíriť plochy na pestovanie cukrovej trstiny. Aj napriek zníženiu zostanú ceny cukru v krajinách EÚ na vyššej úrovni než sú svetové ceny. Negatívny dopad cukrovej reformy na krajiny ACP, ktorých ekonomika je závislá od vývozu cukru.