OECD a snaha znižovať ponukovú stránku korupcie - Sičáková-Beblavá, Emília
Podstata korupcie a jej negatívny dopad na hospodársky rozvoj. Zapojenie medzinárodných organizácií do znižovania korupcie. Dohovor OECD o boji s podplácaním zahraničných verejných činiteľov v medzinárodných obchodných transakciách (1997). Korupcia je trestným činom. Monitorovanie Dohovoru OECD. Praktický pohľad na súčasný stav implementácie Dohovoru OECD. Index vnímania poskytovania úplatkov. Ďalšie otvorené otázky Dohovoru OECD - aplikácia Dohovoru na dcérske spoločnosti v zahraničí, podplácanie zahraničných politických strán a straníckych predstaviteľov, podplácanie v súkromnom sektore.