Uchovávanie a využívanie agrobiodiverzity na Slovensku - Brindza, Ján
Dohovor o biologickej diverzite rozpracovala organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) v deklarácii, ktorú prijala na 4. medzinárodnej konferencii o genetických zdrojoch rastlín v Lipsku ( 1996). Lipská deklarácia predstavuje základný dokument v oblasti potravinovej bezpečnosti. Národný program ochrany genetických zdrojov rastlín pre výživu a poľnohospodárstvo. schválilo Ministerstvo pôdohospodárstva SR na obdobie 2005-2009. Národná génová banka uchováva genetické zdroje rastlín.