Spojenectvo s USA získava pre Japonsko a Južnú Kóreu na cene - Pressburg, Adrian Peter
Návšteva amerického prezidenta Georga W. Busha v juhovýchodnej Ázii - Japonsko, Južná Kórea, Čína Mongolsko. Hospodársky rast čínskeho obra. Japonská ekonomika - súťaženie s Čínou, Južnou Kóreou a ďalšími krajinami. Ázijsko-americké vzťahy. Čína predstavuje v medzinárodných vzťahoch hráča, ktorého nemožno obísť. Problém Južnej a Severnej Kórey.