Nakladať možno len na silné plecia - Nižňanský, Viktor
Spoľahlivý výkon prenesených kompetencií zvládnu iba väčšie samosprávne jednotky. Malé obce nedokážu vlastnými silami plniť zverené úlohy. Silní a slabí. Cieľ komunálnej reformy. Nástroje komunálnej reformy. Stav prípravy reformy.