Liberalizácia kapitálových tokov a národná ekonomika - Feranec, Roman
Tendencie globalizácie v oblasti medzinárodných finančných trhov. Nová architektúra finančných trhov na elimináciu vzniku finančných kríz. Rozvinutý finančný systém a jeho vplyv na akumuláciu kapitálu a na technologický pokrok. Dôsledky integrácie do globálnych finančných štruktúr. Prevaha prínosov finančnej integrácie nad rizikami. Pripravenosť domáceho finančného sektora na integráciu.