Slovensko ako prvá z krajín V 4 plánuje zavedenie eura - Gonda, Vladimír
Konkretizácia stratégie prijatia eura v SR. Prvá etapa - po vstup do ERM II. Druhá etapa - členstvo v ERM II. Tretia etapa - medzi rozhodnutím o prijatí SR do eurozóny a samotným vstupom. Štvrtá etapa - po vstupe do eurozóny (po zavedení eura). Krajiny V4 a euro.