Budúcnosť cezhraničnej spolupráce v integrovanej Európe - Ivaničková, Alžbeta
Vznik prihraničných oblastí v Európe. Priestorové plánovanie, štrukturálna politika. Prekonávanie historických prekážok pomocou cezhraničnej spolupráce. Právne nástroje uľahčujúce cezhraničnú spoluprácu. Iniciatívy a programy na úrovni EÚ podporujúce cezhraničnú spoluprácu. Od jednorazových aktivít k dlhodobej strategickej spolupráci. Postavenie cezhraničnej spolupráce v Slovenskej republike.