Prúdy a protiprúdy globalizácie - Lysák, Ladislav
Pojem "globalizácia" - definícia. Glorifikácia procesu globalizácie, záujem na prehlbovaní procesu globalizácie. Protirečivé prejavy globalizácie, kritika a odpor. Názory J. Stiglitza na globalizáciu. Dominantné subjekty globalizácie. Transnacionálne korporácie a proces globalizácie. Globálne problémy a ich riešenie. Zvyšovanie vplyvu medzinárodných organizácií na vývoj svetovej ekonomiky a spoločnosti. Globalizácia versus diverzifikácia. Slovensko v procese globalizácie.