Výchova k manželstvu a rodičovstvu ako oblasť výchovy a vzdelávania dospelých - Šírová, Lea
Teoretické východiská dospelých k manželstvu a rodičovstvu. Význam výchovy k manželstvu a rodičovstvu. Rozvoj manželskej a rodičovskej kompetencie ako súčasť výchovy k manželstvu a rodičovstvu. Ciele a zásady výchovy k manželstvu a rodičovstvu. Poradenstvo a výchova k manželstvu a rodičovstvu. Osvetová činnosť. Chápanie výchovy k manželstvu a rodičovstvu ako súčasti systému výchovy a vzdelávania dospelých.