Niektoré faktory ovplyvňujúce zahraničný obchod Slovenskej republiky - Líner, Martin
Faktory vplývajúce na vývoj zahraničného obchodu SR - domáci dopyt, PZI, portfóliové investície, ďalšie faktory (dovoz ropy a zemného plynu, výkyvy svetovej ekonomiky, kurzové vplyvy ...). Prekážky hatiace úspešnosť presadenia sa produkcie slovenských výrobcov na zahraničných trhoch. Zahraničný obchod SR - teritoriálna štruktúra.