Alternatívne náboženské, resp. pseudonáboženské kulty - Vokálová, Emília
Vo väčšine európskych krajín je najrozšírenejšie kresťanské náboženstvo, jeho korene. Na našom území sa etablujú aj nekresťanské náboženstvá ako je islam, hinduizmus, budhizmus ... Deštruktívne kulty (napr. New Age), sekty - ich hlavné rysy.