Antidiskriminačná politika Európskej únie a Slovenskej republiky - Rybánska, Katarína
Antidiskriminačná politika a jej zapracovanie do slovenskej legislatívy. Prepojenie s legislatívou Európskej únie. Pre komunitárne právo je od samého začiatku fungovania ES príznačný zákaz diskriminácie z dôvodu štátnej príslušnosti. Neskôr boli prijaté opatrenia na boj proti diskriminácii založenej na iných dôvodoch. Slovensko implementovalo príslušnú legislatívu do pracovného zákona č. 311/2001 Z.z. ako prvý krok. Prijatie antidiskriminačného zákona č. 365/2004 Z.z.