Antidiskriminačný zákon v dikcii Zákonníka práce - Rusnáková, Slavomíra
Uplatňovanie zásady rovnakého zaobchádzania a zákaz diskriminácie z akéhokoľvek dôvodu zakotvené v Antidiskriminačnom zákone, ktorý nadobudol účinnosť 1.7.2004. Základné pojmy týkajúce sa foriem diskriminácie. Zákon prebral právne akty Európskej únie pre rovnaké zaobchádzanie v zamestnaní a povolaní. Zákaz sexuálneho obťažovania na pracovisku ako súčasť práva na ľudskú dôstojnosť a práva na rovnaké zaobchádzanie. Orgán na ochranu osôb, ktoré sa cítia byť diskriminované. Výnimky zo zásady rovnakého zaobchádzania. Právna ochrana vo veciach porušenia zásady rovnakého zaobchádzania.