Teoretická reflexia fenoménu európskej bezpečnosti (sociologické aspekty) - Škvrnda, František
Otázka euroatlantickej bezpečnosti (NATO) a európskej bezpečnosti. V našej teoretickej literatúre sa o európskej bezpečnosti diskutuje pomerne málo. K vybraným teoretickým otázkam chápania európskej bezpečnosti. Európska bezpečnostná stratégia a jej význam pre teoretické rozpracovávanie otázok európskej bezpečnosti.