K metódam merania konkurencieschopnosti v zahraničnom obchode Slovenskej republiky a Českej republiky - Vokorokosová, Renáta, 1967-
Meranie konkurencieschopnosti v zahraničnom obchode SR a ČR. Identifikácia potenciálnej komoditnej skupiny tovarov aplikovaním indexu CTB (Contribution to the Trade Balance). Definovanie indexu CTB. Diagnostika špecializácie sektorov ekonomiky v Slovenskej a Českej republike.Vývoj CTB indexu v podmienkach Slovenskej a Českej republiky. Komparácia hodnôt RCA a CTB v obchodnej bilancii SR a ČR.