Gastronomie není jenom jídlo... - Zimáková, Blanka
Charakteristika spoločného (verejného) stravovania. Gastronómia ako náuka zahrňujúca teoretické a praktické poznatky vzťahujúce sa na ľudskú výživu. Tradícia českého pohostinstva. Rozvoj českej gastronómie po roku 1989. Prejavy globalizácie a vznik reštauračných reťazcov a skupín. Franchisingový systém prevádzkovania gastronomického zariadenia. Faktory, ktoré ovplyvňujú súčasný vývoj gastronómie. Nové trendy v príprave jedál. Priestor pre kreativitu. Štruktúra gastronomických zariadení.