Ktoré schopnosti sú dôležité? - Adamková, Hana, 1969-
Pri hodnotení zamestnancov, napr. pri výberovom konaní, sa venuje významná pozornosť úrovni jeho schopností - dôležitý predpoklad pre úspešnú realizáciu zadaných úloh. Emocionálna inteligencia - podáva obraz o spôsoboch správania. Päť faktorov - sebauvedomenie, sebaovládanie, sebamotivácia, empatia, sociálne zručnosti. Význam kultúrneho prostredia.