(Trochu) menej hmly vo verejnom obstarávaní - Marčan, Peter
Z pripravovaného nového zákona o verejnom obstarávaní. Zostáva možnosť uprednostnenia niektorých uchádzačov. Nedostatočné kontrolné mechanizmy verejného obstarávania. Novinkou je zavedenie kaucie pri podaní námietky proti výsledkom súťaže. V podstate verejné obstarávanie funguje na Slovensku dobre, len obstarávatelia by sa mali na súťaže lepšie pripravovať. Ak zákon bude prijatý, rokovacie konania bez zverejnenia by mali byť len v prípade "mimoriadnej udalosti".