Manažment bezpečnosti práce - súčasť práce každého manažéra - Šukalová, Viera
Manažment bezpečnosti práce ako významná súčasť manažmentu podniku a riadiacej práce manažérov na všetkých stupňoch riadenia. Právna úprava ochrany človeka v pracovnom procese je v SR tvorená sústavou právnych noriem upravujúcich základné bezpečnostné požiadavky, požiadavky na technické zariadenia a technológie, pracovné prostredie a pracovné podmienky a požiadavky bezpečného správania sa na pracovisku.