Vliv politického rizika země při investičním rozhodování - Hlaváček, Karel
Každý projekt, ktorý sa odohráva v cudzej krajine, nesie so sebou riziká tejto krajiny, tzv. "riziká krajiny" alebo "politické riziká". Tieto sú odlišné v rozvojových a vo vyspelých krajinách. Môžeme ich rozdeliť na makro a mikroriziká. Identifikácia rizika a následná snaha o jeho minimalizáciu. Sledovanie rizika krajiny je nevyhnutný aspekt, ktorý musí každý subjekt investujúci v danej krajine sledovať a to z dôvodu budúceho výnosu z práve uskutočňovanej investície. Investori si to plne uvedomujú.