Každá zmena znamená riziko - Brídová, Lenka
Na prelome nového storočia a tisícročia sa celá naša spoločnosť mení. Prechádza obdobím, ktoré je charakteristické najrozsiahlejšími a najrýchlejšími zmenami v celej svojej doterajšej histórií. Príčin týchto zmien je niekoľko. Jednou z najdôležitejších je rozvoj informačných technológii a prostredia, ktoré je presýtené informáciami. Pre dokonalé kráčanie s dnešnou dobou je nevyhnutné neustále sa vzdelávať, čo nám zabezpečí lepší proces adaptácie a otvorí nám nové možnosti. Prispôsobovanie sa podmienkam kladeným zo všetkých oblastí spoločnosti však nie je vždy až také jednoduché a nesie so sebou aj určitú časť rizika, ktoré môže značne spomaliť, často krát až zastaviť rozvoj ľudských zdrojov.