Modelovanie vývoja miezd - Lukáčiková, Adriana, 1971-
Mzdový vývoj je dôležitým ekonomickým ukazovateľom, ktorý má významný vplyv na konkurencieschopnosť podnikov na mikroekonomickej úrovni a na makroekonomickú stabilitu celej ekonomiky. Nominálna mzda je pravidelným skúmaným indikátorom štatistických sledovaní, ktorý je porovnávaný aj v kontexte nadnárodných pozorovaní. Mzdy sú v mnohých podnikoch najpodstatnejšou zložkou nákladov, ktorých čo najpresnejšie plánovanie je dôležité pri každom strategickom rozhodovaní. Preto je sledovanie a prognózy vývoja miezd v hospodárstve respektíve v kľúčovom odvetví podstatnou informáciou pre každého manažéra.