Drahá ropa mení trh s chémiou - Gossányi, Vojtech
Ceny ropy a energie ovplyvňujúce konkurenčnú schopnosť chemickej výroby. Vplyv dynamiky vývoja ekonomicky silných regiónov sveta na exportne orientovanú slovenskú chémiu. Zaostávanie slovenského chemického priemyslu za krajinami Európskej únie. Potreba investícií do ochrany životného prostredia a do programov vedy a výskumu. Nelichotivý obraz chemického priemyslu po r. 1989. Negativistický postoj ekologických hnutí. Objektívnosť zákonov ako priorita.