Stínová ekonomika, obecné charakteristiky - Jiráková, Eva
Zhrnutie rôznych prístupov autorov a expertov k tieňovej ekonomike, k jej definícii, k spôsobom merania a príčinám jej rastu. Vzťah medzi tieňovou ekonomikou a korupciou a vplyv tieňovej ekonomiky na ekonomický rast. Všeobecné údaje sú doplnené dátami z rôznych štúdií, ktoré sa uskutočnili v tranzitívnych, rozvíjajúcich sa krajinách, ako aj v krajinách OECD. Ich výsledky pomáhajú k pochopeniu tejto problematiky.