Evropská unie a západní Balkán - Štěrba, Václav
Vzťah Európskej únie a západného Balkánu v priebehu 90. rokov. Princíp regionálnej spolupráce. Princín kondicionality. Stabilizačný a asociačný proces. Súčasná situácia a perspektívy spolupráce EÚ s Albánskom, Bosnou a Hercegovinou, Chorvátskom, Macedóniou a Srbskom a Čiernou Horou.