Chorvatsko na cestě k postnacionalizmu? - Rosůlek, Přemysl
Protisrbská orientácia Chorvátov v medzivojnovej Juhoslávii. Nezávislý chorvátsky štát a ideológia ustašizmu. Politika F. Tudjmana a jeho podpora chorvátskeho nacionalizmu. Ukončenie vojny na území bývalej Juhoslávie Daytonskou dohodou. Vláda ľavého stredu v r.2000-2003 a zlepšenie politiky voči menšinám. Parlamentné voľby v r.2003 a úsilie o rýchlu integráciu Chorvátska do NATO a Európskej únie. Europeizácia krajiny.