Dôležitosť úlohy manažéra pre zavádzanie turnaroundu - Hricová, Romana
Potreba vhodného personálneho zabezpečenia v prípade, že sa podnik dostane do upadajúcej trhovej situácie alebo si chce pripraviť alternatívne plány pre prípad, že by sa do takejto situácie mohol v budúcnosti dostať. Personálne zabezpečenie je len jedna z dôležitých oblastí pre zavádzanie turnaroundu, ale ako sa v súčasnej dobe ukazuje, je nesmierne dôležitá, nakoľko na osobnosti manažéra závisí často to, či podnik dokáže nepriaznivú situáciu zvládnuť alebo bude musieť trh opustiť. Dôležité postavenie má aj stredný manažment, ktorý môže výrazne pomôcť v prípadne, že jeho aktivity sú správne nasmerované a riadené.