Cílování inflace a členství v mechanizmu ERM II: alternativní pohled vůči teorii optimální měnové oblasti - Kučerová, Zuzana
Teória optimálnych menových oblastí (OCA). Problematika cieľovania inflácie a súčasného členstva v mechanizme ERM II. V príspevku sú citované niektoré práce, ktorých výsledky sú v niektorých prípadoch prekvapivé a neodpovedajú záverom teórie OCA.