Odkaz z Montrealu: Na Kjóto II radšej nečakajte - Pressburg, Adrian Peter
Začiatkom decembra sa v kanadskom Montreale skončila 11. konferencia účastníkov Rámcového dohovoru OSN o ochrane životného prostredia z roku 1992. Hlavným poslaním bolo načrtnúť spoločný postup po roku 2012, keď sa záväzky Kjótskeho protokolu skončia. Americký prístup. Čína - vlastná cesta. Čína chce podriadiť ekológiu hospodárskemu rastu. Niektoré krajiny chcú dať prednosť hospodárskemu rastu pred ekológiou. Oslabenie vplyvu "zelených".