Praktické otázky obchodovania s emisnými kvótami - Kurilla, Norbert
Od 1. novembra 2004 platí zákon o obchodovaní s emisiami skleníkových plynov podľa smernice 2003/87/ES. Vo februári 2005 vstúpi do platnosti Kjótsky protokol, bola splnená podmienka platnosti, keď tento protokol bol ratifikovaný minimálne 55 krajinami, ktoré spolu produkujú viac ako 55 percent emisií oxidu uhličitého na úrovni z roku 1990.