K otázke pojmu "Všeobecné právne zásady uznané civilizovanými národmi" v zmysle čl.38 Štatútu Medzinárodného súdneho dvora - Azud, Ján
Analýza prameňa medzinárodného práva, ktorý bol v období bipolarity v teórii a praxi najspornejším. Je pomerne málo rozpracovaný, ale je zaujímavý najmä tým, že vnútroštátne právo "civilizovaných národov" resp. jeho "všeobecné právne zásady" sa stávajú či stali prameňom medzinárodného práva.