Historie peněz
História peňazí v staroveku. História peňazí v stredoveku. História peňazí v novoveku. Vznik bánk. Vznik papierových peňazí. Prvá celosvetová banková kríza. Zavedenie brettonwoodskeho systému a jeho zánik. Vytvorenie Európskeho menového systému.