Optimalizácia správania sa poistenca v systéme bonus-malus - Fecenko, Jozef
Vymedzenie pojmu bonus a malus.Princípy bonus-malus systému. Popis jeho vývoja pomocou Markovových reťazcov. Určenie priemerného asymptotického poistného pre skupinu rizík s danou škodovosťou. Analýza dvoma spôsobmi optimalizácie správania sa poistenca v systéme z hľadiska nahlásenia či nenahlásenia poistnej udalosti.