Základy logiky - súčasť vzdelania - Jedinák, Dušan
Uplatňovanie základov logiky v príprave budúcich učiteľov. Nutnosť dobrých znalostí základnej formálnej i neformálnej logiky preto, aby ich pred študentmi mohli zvýrazňovať a prakticky využívať ako účinné nástroje v procese vedeckého poznávania a pedagogického pôsobenia. Historické korene logiky v klasickej gréckej filozofii. Stručná osnova pre základy logiky a argumentácie.