Úvaha nad kľúčovými kompetenciami učiteľov univerzity (vysokej školy) - Macháčik, Dušan
Sociálna pozícia a sociálne roly učiteľov univerzity (vysokej školy). Vymedzenie a klasifikácia kľúčových kompetencií učiteľov. Vymedzenie štandardov učiteľov a ich rozdelenie do siedmich kategórií.