Ekonomické udalosti pohľadom analytika - Ondriska, Pavol
Hodnotenie ekonomickej situácie Slovenska v r. 2005 autorom článku. Dobiehanie ekonomickej výkonnosti vyspelých krajín pokračuje. Silný nárast spotreby domácností. Mierny rast hrubých investícií. Pretrvávajúce tempo rastu reálnych miezd pred národohospodárskou produktivitou. Výsledky na trhu práce. Zvýšenie podielu zamestnanosti v službách a pokles v poľnohospodárstve. Vstup Slovenska do systému výmenných kurzov (ERM II). Relatívne nízkoinflačné prostredie.