Účtovná závierka rozpočtových organizácií, príspevkových organizácií, obcí a vyšších územných celkov - Majorová, Miriam
Inventarizácia. Kontrola nadväznosti analytických účtov a analytickej evidencie na syntetické účty. Kontrola bilančnej kontinuity. Prepočet majetku a záväzkov v cudzej mene na slovenskú menu. Zaúčtovanie účtovných prípadov na účtoch, ktoré nesmú mať konečný zostatok. Rezervy a opravné položky. Kontrola účtu 931. Zaúčtovanie časového rozlíšenia nákladov a výnosov. Výpočet výsledku hospodárenia. Uzatvorenie účtovných kníh. Výpočet dane z príjmov a jej zaúčtovanie. Doúčtovanie účtovných prípadov bežného účtovného obdobia. Zostavenie účtovnej závierky.