Softvér je pre bezpečnosť dôležitejší než delá - Zverková, Soňa
Využitie informačných a komunikačných technológií na zabezpečenie bezpečnosti obyvateľov USA vo vnútri krajiny. Zmena stratégie amerických zbrojoviek. Teroristické útoky a zvýšený záujem európskych úradov o ochranu infraštruktúry. Nedostatočná cezhraničná komunikácia. Partnerstvo medzi IT sektorom a úradmi pre národnú bezpečnosť. Otvorenie hraníc v rámci Schengenskej dohody a otázka vnútornej bezpečnosti krajín Európskej únie.