Národný plán zavedenia eura v Slovenskej republike - Barri, Ivan
Po splnení maastrichtských kritérií sa Slovensko stane členom zóny s jednotnou menou. Harmonogram prijatia eura. Vplyv zavedenia eura na finančný trh. Prijatie eura sa očakáva k 1. januáru 2009. Zavedenie eura v SR sa uskutoční súčasne do bezhotovostného i hotovostného peňažného obehu, bez prechodného obdobia.