Destispringový výzkum a jeho aplikace - Volek, Jindřich
Destispringový výzkum /DV/ (Destination spring - určenie počiatočných zdrojov) možno chápať ako cielený výskum za účelom zistenia potencionálnych zdrojov druhotných surovín prvotných pre odpadové hospodárstvo, chovanie spotrebiteľov v kontexte s ich záujmom o rôzne možnosti nakladania s výrobkami s ukončenou životnosťou a pod. Informácie z DV slúžia pre rozhodovanie v oblastiach predchádzania vzniku odpadov a pre nakladanie s ním. Procesy DV. Aplikácia DV - DV bol aplikovaný pri riešení problematiky materiálových tokov elektrozariadení v domácnostiach v Brne.