Možnosti zabezpečovania kvality v predvýrobnej etape - Gejdoš, Pavol
Komplexné zabezpečovanie kvality. Plánovanie kvality ako súčasť strategického plánovania podniku. Kvalita v predvýrobnej etape. Metóda QFD - (Quality function deployment) - je považovaná za pomerne rozsiahlu metódu plánovania kvality pomocou ktorej sa koordinuje a riadi zákaznícky orientovaný vznik výrobného procesu formou zainteresovania všetkých zúčastnených. Metóda QFD využíva princíp korelačných matíc z ktorých je vytvorený systém tzv. kaskádovým spôsobom. Metóda je tiež známa pod pojmom Dom kvality. Osem základných krokov, z ktorých sa skladá Dom kvality.