Veľká ruská ropná partia - Slovák, Kristian
Problémy s dodávkami ropy na Slovensko sa vyriešili. Zmeny v štruktúre dodávateľov podľa najvhodnejších trhových podmienok. Hlavnými aktérmi sprostredkovateľského biznisu s ruskou ropou v strednej Európe sú v súčasnosti švajčiarske firmy Glencore a Fisotra. Snaha Ruska získať akciový podiel v Transpetrole. Snaha znížiť absolútnu slovenskú závislosť dodávok ropy od ruského exportu.