Zahraniční přístupy k zabezpečení a hodnocení kvality neuniverzitních vysokých škol - Karpíšek, Michal
Kvalita vysokoškolského vzdelávania, jej definície a zainteresované skupiny. Prístupy k zabezpečeniu a hodnoteniu kvality škôl, terminológia. Modely pre riadenie kvality služieb (normy ISO 9000, Model EEQM). Princípy zabezpečenia a hodnotenia kvality vysokého školstva v Európe. Úroveň štúdia - Dublinské deskriptory. Systém írskeho neuniverzitného vysokého školstva. Premeny neuniverzitného sektoru vysokého školstva v Anglicku. Audit a hodnotenie kvality. Adaptácia Modelu EFQM v Holandsku a Flandroch.